Onze paarden

Matador

Matador is een lieve pony van 22 jaar. Zijn ras is een New Forest. Matador heeft vroeger Z dressuur en Z springen gereden. Hij heeft door de sport een blessure opgelopen, daarom springt hij nu niet meer. Hij loopt nu gezellig mee in de lessen.  Hij vindt poetsen en knuffelen het einde en je kan letterlijk onder hem door lopen. Marie heeft met hem in de Penny gestaan en daar is zij heel trots op! Als je begint met rijden ga je meestal eerst op hem oefenen.

Joeri

Joeri is een lieve New Forest pony van 23 jaar. Wij hebben hem als 2 jarige hengst gekocht en heeft vaak meegedaan met de stamboekkeuringen. Later is hij met onze oudste dochter de wedstrijden ingegaan. Hij heeft M2 dressuur en L springen gereden. Joeri vindt het niet leuk om vast te staan en doet dan ook zijn uiterste best om gewoon los stil te blijven staan. Helaas is Joeri 30 augustus 2019 overleden.

Shadow

Shadow is een grote knuffelaar en de allergrootste vriend van Kilian, dat was gelijk al zo toen ons achterbuurmeisje met hem hier kwam rijden.

Hij is 28 jaar maar nog reuze fit en attent. Wij mogen hem van de buren gebruiken zolang het goed gaat. Shadow was Z springen en Z dressuur.

Floortje

Floortje is 15 jaar en onze kleinste pony. Het is een klein lieverdje, maar ook heel ondeugend. Zij kan heel braaf lopen als de kinderen rustig zijn en zij kan goed hulp bieden. Ook kan je heel goed kunstjes op haar doen. Je kunt op haar staan, maar als zij iets niet leuk vindt, laat zij het heel duidelijk merken…..en gelijk heeft ze. Floortje is een super springer. Zij is van een vriendin en wij mogen haar gebruiken zolang het gaat. Zij is L2 dressuur en L springen geweest.

Kilian

Kilian is onze grootste E pony en bijna paard. Het is een eerlijke lieverd, maar kan ook pittig uit de hoek komen. Onze jongste dochter heeft hem in de wedstrijden gereden tot de Z dressuur en ook bij de paarden gestart. Nu loopt hij leuk in de lessen mee. Kilian is 23 jaar. Shadow is zijn grote vriend en zij staan altijd bij elkaar.

Yester

Yester is als 2 jarige gered en bij ons terecht gekomen. Wegens een oogprobleem konden zij hem niet gebruiken. Het was en is nog steeds een hele mooie pony en onze oudste dochter heeft met hem tot de M2 dressuur gereden. Uiteindelijk hebben wij hem toen hij 6 werd laten opereren en zijn oog moest eruit. Dat is heel netjes geworden en hij heeft er ook totaal geen last van gehad ook niet in de wedstrijden. Yester is 20 jaar en dat zou je hem beslist niet geven als hij zo jolig is. Yester wordt alleen voor de gevorderde ruiters ingezet.

A’viva

A'viva is onze oudste KWPN merrie en wordt 33 jaar, zij is een keurmerrie en heeft ook een aantal veulentjes gehad. Wij hebben haar als veulen gekocht en zij is ook al zo lang bij ons. Het is een heel lieve rustige merrie en wij hebben haar heel veel in de lessen gebruikt ook voor backriding met minder valide kinderen. Voordat zij in de lessen werd gebruikt heb ik met haar wedstrijden gereden. Ook heb ik met haar de instructeurs opleidingen gedaan. A viva wordt nu wegens artrose niet meer gebruikt en zij geniet hier van een goede oude dag.

Vrijdag 15 december 2017 is A'viva overleden na een acute hartstilstand ze is bijna 35 jaar geworden.

Runner

Sinds april van dit jaar is Runner bij ons op stal gekomen. Door omstandigheden had hij al een tijd niets gedaan en was daardoor wat ontwend.

Nu gaat het heel goed met hem en het is echte knuffelaar...ook met de andere pony's kan hij het heel goed vinden. Runner is 28 jaar.

Helaas hebben we Runner maar een jaar bij ons mogen hebben, hij is na een lichte koliek overleden aan een hartstilstand.

 

runner1.jpg