top of page

Onze paarden

Matador

Matador is een hele lieve New Forest pony. Hij heeft vroeger Z dressuur en Z springen gereden. Door de sport is een blessure ontstaan en mag hij niet meer springen. Hij loopt gezellig mee in de lessen.  Hij vindt poetsen en knuffelen het einde en je kan letterlijk onder hem door lopen. Marie heeft met hem in de Penny gestaan en daar is zij heel trots op! Als je begint met rijden ga je meestal eerst op hem oefenen.

Floortje

Floortje is een welsh pony en onze kleinste. Het is een lieverdje, maar ook wel eens ondeugend. Zij kan heel braaf lopen als de kinderen rustig zijn. Ook kan je heel goed kunstjes op haar doen. Je kunt zelfs op haar staan, maar als zij iets niet leuk vindt, laat zij het heel duidelijk merken…..en gelijk heeft ze. Floortje is een super springer. Zij is van een vriendin en wij mogen haar gebruiken zolang het gaat. Zij is L2 dressuur en L springen geweest.

Shadow

Shadow is een grote knuffelaar en de allergrootste vriend van Kilian, dat was gelijk al zo toen ons achterbuurmeisje met hem hier kwam rijden.

Wij mogen hem van de buren gebruiken zolang het goed gaat. Shadow was Z springen en Z dressuur. Hij wordt vooral gebruikt door beginners en loopt dan braaf achter Kilian aan.

Kilian

Kilian is onze grootste E pony en bijna paard. Het is een eerlijke lieverd, maar kan ook pittig uit de hoek komen. Onze jongste dochter heeft hem in de wedstrijden gereden tot de Z dressuur en ook bij de paarden gestart. Nu loopt hij leuk in de lessen mee. Vooral voor de wat gevorderde ruiter/amazone is het een leuke leerpony. Hij kent nog alle kunstjes van de dressuur. Kilian is heel gemoedelijk en vriendjes met alle pony's.

Yester

Yester is als 2 jarige gered en bij ons terecht gekomen. Wegens een oogprobleem konden zij hem niet gebruiken. Het was en is nog steeds een hele mooie pony en onze oudste dochter heeft met hem tot de M2 dressuur gereden. Uiteindelijk hebben wij hem toen hij 6 werd laten opereren en zijn oog moest eruit. Dat is heel netjes geworden en hij heeft er ook totaal geen last van gehad ook niet in de wedstrijden. Yester wordt niet meer gereden en geniet van zijn pensioen.

Mona Lisa

Screenshot_20210720-132638_Drive.jpg

Mona is een prachtige lieve Haflinger merrie en staat sinds kort hier weer op stal. Ze is van een vriendin en mag hier ook wat lesjes meelopen. Ze heeft zeven jaar bij manege Onder de Linde gewerkt en geassisteerd bij het therapeutisch paardrijden. Mona is western gereden. Ze is de grootste vriendin van Kilian, die ze nog van vroeger herkende. 

A’viva

A'viva was onze eerste KWPN merrie. Zij is in Rolde keurmerrie geworden en in haar categorie kampioen van Drenthe geweest. Ze heeft ook een aantal veulentjes gehad. Wij hebben haar als veulen gekocht en is ook zo lang bij ons geweest. Het was een heel lieve rustige merrie en wij hebben haar heel veel in de lessen gebruikt ook voor backriding met minder valide kinderen. Voordat zij in de lessen werd gebruikt heb ik met haar wedstrijden gereden. Ook heb ik met haar de instructeurs opleidingen gedaan. Vrijdag 15 december 2017 is A'viva overleden na een acute hartstilstand.

Ze is bijna 35 jaar geworden.

bottom of page